Kantoorvilla Bussum

Het advies van Labelmeester gaf ons de informatie die we nodig hadden om die juiste beslissing te maken met de verduurzaming van ons bedrijfspand.

Achtergrond

Aan de Parklaan 48 in Bussum staat het statige kantoorpand uit 1906. Bij het aanmeten van het duurzaamheidsadvies is rekening gehouden met het behouden van het uiterlijk van het gebouw. Alle aanpassingen die zijn opgenomen in het advies worden binnen de schil van het pand gerealiseerd om zo een energielabel C te behalen.

Besparing op Energierekening0%

De kantoorvilla bespaart energie met:

  • Binnenisolatie
  • HR++ Glas
  • Verlichtin

 

“Voor de Parklaan 48 is gekozen voor het verbeter van de isolatie van de gevel en zoldervloer in combinatie met het vervangen van het en enkel glas voor HR++ glas. Daarnaast zal ook de verlichting worden aangepast met aanwezigheidsdetectie en veegschakeling. De aanpassingen zorgen voor een verbetering van energielabel G naar energielabel C.”

Besparingen

Besparing - € 4.600 p.j.
Terugverdientijd -13.8 jaar
Gas - 56.8%
Uitstoot - 34%

Opname

Wat is er geconstateerd?

Na een halve dag metingen te hebben verricht is berekend dat de kantoorvilla het energielabel G (EI = 2,79) heeft. Het energieverbruik van het pand is hoog en wordt voornamelijk veroorzaakt door de verwarming (61%), apparaten (20%), en verlichting (16%). Redenen voor hoge energierekening waren: gebrek aan isolatie door de oude steensmuur, tocht door gebrek aan kierdichting en enkelglas.

Uitvoering

Wat is er gedaan?

Naar aanleiding van de wensen van de eigenaar is besloten om de binnenisolatie, het enkelglas en de verlichting aan te pakken. Door het toepassen van binnenisolatie kon een hele grote besparing gerealiseerd worden zonder daarbij het karakter van de kantoorvilla te schaden. Hierbij wordt aan de binnenkant de buiten (steens)meer een voorzetwand geplaatst. In deze wand is duurzaam isolatiemateriaal toegepast. Het vervangen van het enkelglas het HR++ glas zorgt voor een verdere verbetering van de isolatie. Met het aanpassen van het verlichtingsplan is de laatste energie besparing gerealiseerd.<br />

Resultaten

Wat levert het op?

Een besparing van 36% op jaarbasis van de energierekening is er gerealiseerd. De besparing van de kantoorvilla komt vooral door de significant lagere verbruik van de gas voor de verwarming van het pand. Het gasverbruik daalt met 56% naar ongeveer 6.250 m3/jaar. Het comfort binnen de kantoorvilla is na de verbouwing aangenaam geworden. De gebruikers hadden geen last meer van koude straling van de ramen en muren, en de tocht door het pand. De nieuwe verlichting zorgt voor en elektriciteitsbesparing van 4,7%. De verwachting is dat de investering zich binnen 13 jaar terugverdient via de besparing op de energierekening. Deze eigenaar heeft ervoor gekozen om ons de financiering te laten regelen via gunstige voorwaarden van de bank. Dit betekent dat de eigenaar direct geld ging verdienen.

Bekijk onze laatste projecten

Doe de Labelcheck
Naar besparen